måndag 28 januari 2013

NÅGRA SKUTT I SNÖN

 
Idag hade vi ingen motivation till att varken rida ut eller rida ett dressyrpass... Så vi red bort till ridbanan och satte upp ett litet hinder som vi skuttade över ett par gånger. Efter några språng rev Raffe och då passade vi på att träna på att galoppera över bom. Raffe har lite svårt för avståndsbedömningen vilket gör att galoppbommar är en utmärkt övning för honom. Jag lät honom få chansen att själv tänka ut var bommar låg och hur han skulle närma sig den för att avståndet skulle bli rätt. Första gångerna blev totalfel och han fick slänga sig över bommen för att inte behöva springa på den. Sista gångerna blev helt perfekta och han behöll samma stadiga galopp framför, över och efter bommen.
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co