Troll Jon

 Troll Jon
e: Troll Jahn
*1991*


Troll Jon var en kallblodstravare som hann bli 22 år. Jag köpte Trollet 2008 efter att jag fått avliva min ponny Chayenne och var helt inställd på att lägga ner hästar för resten av mitt liv. Trollet förändrade mitt liv helt och det gjorde han varje dag som gick. Denna häst var otroligt helig för mig och att kläcka ur sig en förolämpning till honom var värre än att förolämpa mig. Så i 5 år var han min livglädje och bästa vän, vi skulle aldrig någonsin skiljas åt.

Trollet var utbildad Msv+ dressyr och LA hoppning. Vi tränade aldrig för någon tränare utan lekte oss fram  till både piaff och passage.Vi hoppade 110 cm banor och hoppade 130 cm enstaka. Pga mitt bristande tävlingsintresse hann vi bara tävla clear round hoppning upp till 90 cm och LC:1 dressyr. 2013 var våra planer att äntligen våra tävla lokalt och rida MSV dressyr. 2012 började vi även träna WE (working equitation) och vi red på LA nivå och var uppe och nosade på MSV nivå. Vi hade även här tänkt att debutera 2013.

Tyvärr gick Trollet bort akut i kolik februari 2013 och saknaden efter honom är något som inte går att beskriva med ord. Jag saknar honom något oerhört varje dag och det är en kamp att ta sig ut till stallet och se att Trollet inte längre står och väntar på mig vid hagen. R.I.P fina Trollet.