onsdag 2 januari 2013

FRÅN HÄSTRYGGEN


Så här känns det att rida Raffemannen. Raffe är en otroligt trevlig och lugn pojke som alltid har öronen spetsade. Tyvärr går han i sina egna tankar och märker då inte om det händer nått i sin omgivning förrän det är försent och han då blir livrädd. Om han väl har blivit rädd har han väldigt svårt att coola ner sig och fokusera på vad vi ska göra. När man sitter på honom är han dessutom otroligt feg och det kan vara svårt att få honom att gå förbi eller över saker han tycker är läskiga, t.ex brevlådor, vattenpölar, bilar mm. Om man rider ut tillsammans med någon blir han mycket säkrare och brukar springa på när man ber honom. Om man rider ut tillsammans med flera andra hästar märker man inte alls av hans feghet utan han är då en riktigt trevlig och rolig häst att rida på. Men vad ska man begära, han är ju avlad för att gå endast på en ridbana i 30-40 graders värme ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co