onsdag 14 september 2011

IVANHOE GOES VALACK

Mamma har tagit det tunga beslutet att kastrera frieserhingsten Ivanhoe.... eller ska jag säga föredetta hingsten? Idag kom distriktsveterinäreren ut och gjorde honom till valack. Allt gick jättebra och Ivanhoe verkar inte ha direkt ont, än! Men vi har fått smärtstillande på recept som vi ska lösa ut åt honom i morgon.

Det är en sorgens dag eftersom vi väldigt gärna hade velat behålla honom som hingst :( ! Men han har blivit så himla hingstig sen han kom hem från "fodervärden" så det fick bli kastrering. Om hästen mår dåligt av alla hormoner så är det bara dumt mot hästen att behållas som hingst. Ivanhoe hade svårt att ta sig tid att t.ex. äta eftersom han var tvungen att hålla koll på alla andra hästar. Han var dessutom väldigt spökig utomhus och en kastrering kommer garanterat att göra honom lite lugnare. Det ska bli spännande att se hur fet han kommer bli i vinter thihi.





Kram Sofie :/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co