torsdag 31 mars 2011

GREVAGÅRDEN dag 2

Dag 2... Fredag! Det var nu fredagen som allt skulle hända, visning vid hand, bruksprov och veterinärbesiktning. Vi åkte ut tidigt så att Lilleman skulle hinna äta sin frukost och ta det lugnt. Men vi hade packat våra påsar väl, eftersom vi inte vet hur mycket han äter, så när vi kom till Grevagården hade han fortfarande lite kvällsmat kvar. Men han fick ännu mer mat ändå hehe. Bruksprovet var först och skulle ridas på utebanan klockan 08.40. När vi hoppat upp och skulle börja rida fram fick vi veta att det inte alls skulle vara på utebanan utan istället skulle ridas i lilla ridhuset (ungefär som en 20m volt där inne). Och när vi kommer dit så var det redan våran tur, ca kl 08.20, så jag fick rida fram i knappt 5 min och sen gå in.





Uppsittningen kändes jättebra och skritten likaså. Han var lite rädd för människorna som stod och tittade och för lite stolar som stod i något hörn, men annars verkade han avslappnad och mjuk. Sen när jag började trava kändes han lite seg och ville inte riktigt bjuda framåt så jag fick sitta och driva hela hela tiden för att han skulle ta sig framåt i huvudtaget. Varje gång vi kom till människorna blev han rädd och kastade sig åt sidan, suck! Galoppen fungerade inte alls bra! Han hade noll framåtbjudning och ville inte alls göra som jag ville. avsittningen gick i alla fall bra! Stanna hade han inget emot...






Vi var rätt besvikna efter bruksprovet eftersom vi hade haft ganska höga förväntningar. Men det var bara att gå vidare och förbereda honom för visningen. Visningen gick superbra och där hade han minsann framåtbjudning!! Han sprang så fint brevid mig och tyckte det var jättekul. Han föll i galopp några gånger och drog några bockningar men annars tyckte jag han skötte sig exemplariskt och visade hur välhanterad han faktiskt är. Vi tror att bruksprovet hade gått bättre om vi hade fått vara ute för då kanske inte Lilleman skulle ha tappat framåtbjudningen som han gjorde när han fick vara i det lilla ridhuset. Jag tyckte att dom flesta hingstägare hade väldigt bra koll på sina hästar och men kunde se många välhanterade, snälla hästar. Tyvärr fanns det ju också vissa som absolut inte skulle vara på offentlig plats då det innebar fara både för ägaren och för alla runt omkring när hästen går till attack mot ägaren om och om igen. Men det hände i alla fall inga olyckor när vi var där.




På eftermiddagen hade vi veterinärbesiktning och var lite nervösa över vad Lilleman skulle göra när veterinären skulle känna på han kulor. Vi har tränat väldigt mycket här hemma på just det och dom flesta gångerna har Lilleman satt sig ner i stallgången. MEN han skötte sig perfekt och betedde sig som en riktig gentleman! Vi gick igenom veterinärbesiktningen utan anmärkningar och veterinären tyckte han var en mycket välhanterad och trevlig hingst. Självklart kunde vi inte göra annat än att hålla med hehe.



Senare på eftermiddagen kom resultatet och alla skulle in i ringen för att få veta om de gått vidare till final eller inte. Om dom inte gått vidare skulle dom få kritik och resultaten. Lilleman gick tyvärr inte vidare :( Han fick 35 av 50 på visningen (lägre än förra gången han visades!!) och 31 av 40 på bruksprovet (8-8-8-7). Det var sund att han inte gick vidare såklart men det var skönt att han skött sig på snällt hela tiden. Vi har ju inte varit utanför stallplan mer än 3-4 gånger. Även om Lilleman inte gick till final på söndagen bestämde vi oss för att inte åka hem förrän på lördagen eftersom det är så tråkigt att behöva åka 3 timmar i mörker. Så Lilleman fick stå kvar i sin omtyckta box en natt till.


Kram Sofie :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co