söndag 5 juli 2009

"EN RIKTIG PRE GALOPP..."

Ojoj vad dålig jag har varit på att blogga. Men nu kommer allt på en gång helt enkelt. Hingsten Bravo är nu riden i ALLA gångarter och jag måste säga oh my god vilken underbar galopp han har. Känns som man sitter i en fåtölj med sidenkuddar, en riktig PRE galopp med andra ord! Haha här kommer lite bilder i alla fall ^^



I fredags blev det lite tömkörning skritt + trav. Det är otroligt hur snabbt den här hästen lär sig, impad som f*n! Det var inte alls länge sedan som vi började hantera honom, träna och sitta på honom. Som avslutning så provade jag skritta ut i skogen med honom. Har varit ute och gått med honom i skogen några gånger innan för att han ska lära känna miljön och alla ljud som finns i skogen. Men mamma fick följa med som moraliskt stöd till Bravo.
I lördags så tränade jag honom vid hand för att börja och mjuka upp honom ordentligt innan ridningen. Att träna hästen vid hand kan vara lite knepigt så ta gärna hjälp av en tränare för att komma igång. Men prova gärna att träna den vid hand någon gång innan du tar tar kontakt med tränare så att hästen förstår att samma kommando gäller vid backe såsom på ryggen. Hästen blir ofta lite förvirrad och "snurrar" gärna runt dig av ren förvirring. När jag red så provade vi lägga till lite trav i träningspasset. Gick jättebra eftersom han kunde både trav- och avsaktningskommandot.


Idag så tyckte både jag och bravo att vi kunde prova på en lite snabbare gångart, galopp alltså :) Bravo var så snäll och brallade inte någon gång! Ingen rodeo för min del .... lite synd för mig som gillar rodeo hehe. Även här gick det bra eftersom han redan kunde alla kommandon och visste vad som gällde. Som vanligt avslutade jag med att duscha honom =)


Om du funderar på att rida in, rida till, utbilda mm. någon häst så tänk på att ha en bra olycks - liv försäkring! Olyckan kan vara närmare än man tror! Detta är även bra att tänka på om du har kompisar eller andra som ska prova på att rida din lite bråkigare häst.


Trollet (Nordsvensk Kallblodstravare) har fått ta det lite lungt efter tävlingen. Malin (medryttare) kom ut och red lite på banan dagen efter i lugn takt för att Trollet bara skulle få sträcka på ben och rygg lite. Sedan har han får vila lite och tagit lite skogsturer. Men idag blev det dressyrträning barbacka på ridbanan. Har tyvärr inga bilder på detta men jag kan säga att han var jätteduktig och mjuknade till ordentligt efter en stund. Trollet fick även 20min massage bara för att jag tycker att han förtjänade det =)


1 kommentar:

  1. Oh :) Vad underbart det ser ut :D Vad fin han är :) Kram Clara

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co