torsdag 20 februari 2014

BESÖK AV EQUITERAPEUTEN

Jag och Raffe har ridit några riktigt bra pass tis och ons. I tisdags höll vi till på utebanan och han bjöd verkligen framåt och vi fick till en del riktigt fina övergångar och tempoväxlingar. Igår red vi i ridhuset och det märktes direkt hur han tappade lite bjudning och fokus. Hörnet i ridhuset var läskigt och redan när vi red långt bort på långsidan mot detta hörn spände han sig och gjorde sig beredd på att skygga för det. Men annars gjorde han några fina fattningar till galopp och jag är nöjd :) I morse var jag och Annie ute och red en timme, mest skritt men lite trav och galopp. Jag red barbacka med tränsbettet och han gick riktigt bra och avslappnat på det. 

Vid lunch kom equiterapeuten Mats Gunnarsson och kollade igenom Raffe. Inga direkta låsningar eller stora spänningar hittades utan bara nått litet i ryggen och på bakknäna, inget som hade någon betydelse men som vi åtgärdade så det inte skulle bli nått i framtiden. MEN Raffe var generellt öm vid all slags böjning i båda frambenen. Mats kunde inte hitta något att behandla utan tror att det kan bero på att hans stråle inte nuddar marken tillräckligt. Därför ska jag diskutera med min nuvarande hovslagare och jag har även hört mig för om ev. åtgärder med andra hovslagare och en har tittat på hans hovar. Se om vi kan komma på nån fiffig lösning :) 

I övrigt blev Mats väldigt förtjust i Raffe och tyckte han var en helt otroligt snäll hingst! Supertrevlig häst på alla sätt och vis. Alltid lika roligt att höra... Men vem kan inte gilla honom? ;)









1 kommentar:

  1. Har nu frågestund på bloggen gå gärna in och fråga något! :)
    http://mobergamanda.blogg.se/2014/february/fragestund.html#comment

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co