måndag 25 november 2013

"FLÄTAN"

Lite snabbskrivet kortinfo om dom senaste Raffe-dagarna... :)
I fredags red mamma Raffe igen och det går hur bra som helst. Hon red i sin egna sadel denna gång eftersom att min är en tum för stor, bredare och insutten efter min rumpa. Mammas sadel ligger bra på Raffe med en bakåtlyftande pad och mamma sitter som gjuten i den. Han gick som en klocka och med hjälp av en liten "touch" av spöt på bakfossingarna gjorde dom både några steg piaff och några riktigt snygga galoppsteg där han verkligen hade med bakbenen. Missförstå mig inte nu med spöt, Raffe är inlärd att när man lägger spöt på ett visst ställe på bakbenet ska han lyfta det (så han blev absolut inte piskad). Riktigt roligt att se sin egna häst under en annan ryttare. En ryttare som vet hur man ska göra, inte skadar hästen eller gör den förvirrad på något sätt. En bra ryttare med andra ord!

I lördags gick jag en sväng med honom, en kort sväng. Men han fick komma ut från hagen i alla fall :)

Igår löshoppade vi och Raffe gav som vanligt 100% energi men tyvärr inte lika mycket hjärna. Men han fick hjälp av lite bommar och till slut, när hindrena höjdes lite, fick han till några riktigt fina skutt och avståndsbedömningen gick mycket bättre. Han tycker det är roligt, det kan ingen säga emot. Linda i stallet har gett honom ett nytt smeknamn.... Under löshoppningen gick han under namnet "Flätan". Man kan knappast missa den röda tråden i det namnet, han har ju jämt flätor i manen hehe.

Jag köpte en ny burk med salva till Raffe här om dagen också. Neo-Derma som är en skav- och muggsalva med zink, collagen och hasselextrakt. Den ska lindra vid mugg, skav och irriterad hud. MEN igår fick jag ett kilo svavel av mamma också som jag ska ge en matsked av i maten varje dag + blanda ut med parafinolja och smörja på karlederna. Det kommer garanterat ha bättre effekt men jag kommer nog ha användning för min nyinköpta salva så småningom ändå.


1 kommentar:

  1. Hej Sofie!
    Vilken kalas fin blogg du har!
    Här vill jag titta in fler gånger :)
    Kramar Lotta i Norrköping från smärt rehab....

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co