onsdag 19 december 2012

EN RIKTIG SAGA!

Igår red jag hopplektion för Sanna Esping i Stall Asseduns ridhus. Jag red inte på någon utav mina hästar utan en häst som jag hjälpt till att träna då och då. Ägaren rider mest skogsridning på denna d-ponny och tycker det är bra och roligt när jag tränar till den ibland. För 10-15 år sen tävlade denna ponny på LA nivå och var en riktig Irländsk krutponny! Nu är ponnyn 23 år gammal och är fortfarande lika livglad, pigg och kry. Alltid lika roligt att se hästar som är fina och hela vid den åldern.
 
Denna lektion var första gången någonsin som jag hoppade den och dessutom första gången på flera år som ponnyn hoppade. Jag hade inga som helst förväntningar på att den skulle klara av att hoppa så som den gjort än gång i tiden. Men jag blev faktiskt rätt chockad! När ponnyn gick ur transporten och kom in i ridhuset med alla hinder var det som om den blev ung igen. Så fint krökte den på sin lurviga, gamla nacke och tog ut travstegen längre än någonsin. Första galoppen blev ren glädjegalopp med bocksprång och pip. Ni anar inte hur länge denna ponny har väntat på att få göra det den älskar som mest - hoppa! Under hela hopplektionen gav den lilla, gamla ponnyn allt den hade, öronen var spetsade framåt och den hade ett riktigt drag från första sekund. Jag måste erkänna att det var en otrolig känsla och en ÄRA att än en gång få ta denna ponny över hindrena. Tack!2 kommentarer:

 1. Åh va roligt! :) Någon bild på ponnyn?
  Härligt när dom kan vara så friska när dom är gamla!
  Min första welshponny red jag och tävlade tills han var 24-25, sen fick han gå i hagen tills han var typ 28, sen mådde han tyvärr inte längre bra med sin astma+pollenallergi så det var dax att ta det svåraste beslutet, men han var pigg in i det sista. :) Sånt är så härligt.

  SvaraRadera
 2. åh, jag börjar nästan böla när jag läser detta.. :)
  Helen skickade 2 filmer idag från träningen å det var sååå kul att se!
  hon såg så glad ut och förrutom att man ser att hon är äldre och inte direkt i nån tävlingskondition, så är det ändå samma gamla Dunet :)
  kul att du rider henne ibland och att hon får hoppa lite :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co