fredag 27 januari 2012

GOTLANDSRUSSET

I sommras sålde vi en väldigt speciell ponny med en lite rolig berättelse....

Vintern 2010 var vi insnöade i två veckor och av ren uttråkning råkade vi köpa oss en russhingst på 4 år. Hästen gick i vildflock och hade inte blivit något hanterad mer än att han hade haft en grimma på sig några gånger. Egentligen är ju både jag och mamma för stor för en b-ponny på 123cm men vi tänkte göra ett försök att få honom avelsgodkänd.

Projektet började men det var inte lätt i början. Fafner var väldigt hingstig och kunde inte gå ihop med något annat djur utan att försöka döda det. Det gällde både hästar, katter, harar och hundar. Hästarna jagade han så mycket att dom till slut sprang genom staketet, hundarna antingen trampande han ihjäl eller tog tag i nackskinnet och slänge iväg, katterna och hararna fick springa så fort benen orkade. En mycket speciell liten ponny med andra ord. Dom första veckorna fick vi fånga honom med ett lasso för att få tag på honom i hagen, han tvärvägrade få kontakt med människor.

Men tiden gick och han började förstå vad det var vi ville. Sakta med säkert kändes det säkrare att visa upp den tidigare vanvårdade ponnyn och han var ganska mysig. Till slut fick han smeknamnet Lilleman för att han var en så trevlig ung ponny. Och potensial hade han ju också! Han var en multitalang som passade lika bra i hoppning som dressyr. Han fick flertalet gånger leka nybörjarponny och springa runt på banan med ryttare på ryggen som knappt höll sig kvar i skritten. Hade det inte varit för min ålder hade jag kunnat behålla honom och tävla på. Tyvärr blev inte Lilleman avelsgodkänd när vi var på Grevagården och därför tog vi beslutet att kastrera och sälja honom till en bra hästfamilj med en ung ryttare som kunde ha honom flera år. En lite matte eller husse som älskade honom och hade mer än vad vi kunde ge honom. Flera intressenter kom och ännu fler hörde av sig, dom stod på kö för att få komma och se honom. Men till slut fastnade vi för en familj dit han fick flytta.

Dom har fortfarande kvar honom och nu är han klubbmästare i både hoppning och dressyr. Han ska i år försöka vinna SM i enbet körning. Hans nya familj kunde inte varit bättre och dottern är ung och kommer kunna ha honom i många roliga år!!





Kram Sofie :)

1 kommentar:

  1. DU VANN VÅR TÄVLING PÅ http://dressyrteamet.devote.se !

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co