onsdag 7 december 2011

RIDA I HALSRINGIdag red jag Trollet för första gången i halsring! Jag hade även träns på honom utifall han inte skulle förstå halsringens signaler. Men det gick förvånadsvärt bra för att vara första gången! Formen var ju inte den bästa men den får vi ta sen när vi blivit lite bekvämare med halsringen. När vi närmade oss hindrena var det dock lite svårt att styra, haha... han tog chansen och hoppade över alla hinder han såg. Hoppa är något som han verkligen tycker om att göra. Ibland när han blev lite för snabb i svängarna fick jag ta tag i tyglarna och lugna ner honom lite men annars kunde jag betämma tempot, svänga, stanna, backa mm. med hjälp av vikten, rösten och halsringen. Riktigt kul att känna att jag kan rida min häst utan något huvudlag! Det är ju målet med ridningen.... och självklart red jag barbacka.


Kram Sofie :)

2 kommentarer:

  1. Ah, duktigt, ska ocksà skaffa halsring och börja träna. Kan styra ganska bra i repgrimman nu, sà det blir nästa steg. :)

    www.dressyrkentaur.wordpress.com

    SvaraRadera
  2. Malin: Det tycker jag absolut att du ska göra! Jag har ännu inte köpt någon riktig halsring utan tog igår ett grimskaft och knöt... Tänkte leta upp nått långt stigläder idag som jag kan använda tills jag köper en riktig :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co