måndag 26 december 2011

DAGMAR!

Har ni märkt av Dagmar idag??? Det har jag och Trollet gjort. Trollet var mer än pigg idag och tyckte det skulle gå lite fortare än vad jag ville. Vi vågade inte rida omkring i skogen om det skulle falla ett träd så det fick bli fältet istället. Och blåste det gjorde det.....



Eftersom Trollet var så pigg handlade dagens ridpass mest om att få honom lugnt och slappna av istället för att trippa på tårna och spänna varenda muskel i kroppen. Dock är Trollet en riktig ängel och skulle aldrig börja dumma sig för att få springa utan frågar istället om och om igen om han får öka takten. Efter en stund kom det i alla fall några frustningar från Trollets sida och vi kunde träna lite skänkelvikningar på fältet. Det är så stor skillnad att göra skänkelvikningar på Trollet och att göra dom på Raffe. Trollet lyssnar på minst lilla vikt och svänger så fort du bara kollar åt ett annat håll. Raffe måste du visa med både vikt, knä, tygel och lite röst för att få honom att göra en bra skänkelvikning. Det är roligt att dom två är så olika, det visar ju bara på att jag rider och tränar dom olika också. Ännu ett bevis på att alla hästar är olika individer och aldrig kan tränas helt på samma sätt efter samma utbildningsplan eller utbildningstrappa.


Kram Sofie :)

3 kommentarer:

  1. Svar:Åh vad roligt att du tycker det. Vad glad jag blir :')

    Självklart blir det mer filmer!

    SvaraRadera
  2. Hej! :D Haft en bra tisdag? Det hoppas jag! Tänke bara informera lite om att jag just nu kör DAGENS BLOGG! :D Anmäl dig till morgon dagens dragning nu! Slumpen avgör vem som vinner! :D Vinnaren presenteras kl 20.00 imorgon och då med en liten "vad jag tycker" om den bloggen!
    KRAM
    /Cornelia <3

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co