tisdag 29 november 2011

TRICKTRÄNING

Idag hade jag planerat att tömköra Raffe en stund på banan i mörkret... men det var så blött och halt i gräset så det kändes inte så akutellt längre. Istället fick Raffe på sig en ny fin svart-vit-grå repgrimma och så lånade vi mammas svarta arbetsrep. Det svarta repet är lite tyngre än det vita arbetsrepet och det kan vara skönt att ett med lite tyngd när man arbetar unghästarna. Men idag tog vi det bara för att det matchade så fint till grimman, hehe. Ibland måste man ju vara lite modern??

Vi tricktränade och longerade lite. Tränade mycket på att jag bara ska använda mitt kroppsspråk och ingen röst eller ljud i huvudtaget. Det gick jättebra och vi tränade mycket på vända och övergångarna. Han är en sån fröjd att jobba med! MEN han råkade bita mig idag ;( Vi tränade på bugning och jag ger honom då krafft ut handen medan han har huvudet typ mellan frambenen, och då ser han ju inte min hand... Så han tog en stooor tugga för att inte missa ett enda krafft-korn och fick då med halva min hand. Han bet inte direkt hårt men därimot ville han inte släppa! Jag fick försöka dra ut handen från hans mun under tiden han stod där med munnen stängd, AJ! Fick ett sår som inte ville sluta blöda och det gör så där lagom ont att jag börjar fundera på om det kan vara en liten spricka under svullnaden? Lilla Raffe då, glupsk är han! Annars var han på ett strålande humör idag och gjorde med glädje nästan en hel långsida med spansk skritt. Annars kan han tröttna efter ett par meter och undrar om han verkligen kommer få det där godiset eller om jag luras.


Kram Sofie :)

1 kommentar:

  1. http://www.visselmyra.se/aktuellt.html?dts=2011-11-30

    Länk till Grönt kort kurs :-)

    Välkommen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co