tisdag 15 november 2011

GRIS VS. HÄST

När jag är duktig och är på jobbet så roar sig mamma hemma hos hästarna... Livet är orättvist!!
Om jag sträcker på mig så kan jag nästan hänga över med huvudet.

My Little Ponnie!


Jag visade Lena att trollet kunde flemma på kommando och nu kan hon inte låta bli att reta honom hihi....


Ute på höstpromenad, mysigt!Kram Sofie :)

2 kommentarer:

 1. hur sjutton lär du dina hästar alla dessa saker!? skulle vara så himla roligt om du kunde filma eller liknande hur du gör och när hästarna gör alla trix och grejer!
  har en häst som är väldigt rädd av sig. men som älskar att lära sig saker. men på grund av hans rädsla så kommer vi inte så långt med våran träning då han helt plötsligt kan explodera av rädsla för saker som han ibland kan va cool lugn för men sen händer det nått och nästa dag kan han vara rädd..
  har du nått bra tips ? :)
  kanon bra blogg!

  SvaraRadera
 2. Jag försöker leka fram mycket av tricken. Alla hästen har olika lätt att lära sig olika saker. Jag kan försöka sätta ihop en kort video när jag tricktränar lite med Raffe & Trollet och kanske även skriva ett lite längre inlägg med lite tips och så?
  Försök få din häst ännu tryggare i din närvaro. Gör mycket ledarskapsövningar och kör mycket skrämseltaktik. Ju konstigare saker du tränar med desto bättre! När jag kör skrämseltaktik brukar jag ha med mig paraplyn, presseningar, flaggor, plastpåsar, burkar med stenar i mm. Allt konstigt du kan komma på som fladdrar och låter. Försök träna din häst så ofta som möjligt korta stunder och på bästa möjliga sätt leka fram det. Få hästen att tycka att det verkar intressant istället för farligt. T.ex kan du ta en plastpåse och dra den från hästen så hästen tycker den verkar intressant och vill gå fram till den istället för att du tar plastpåser mot hästen så den tycker det blir läskigt :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co