tisdag 23 augusti 2011

DEN DÄR IZA

I våran familj har vi ett friesersto som heter Izadora N. Det är mammas guldklimp och hennes alldeles egna första uppfödning. Iza är efter den godkända frieserhingsten Maiko 373, är född 2002 och ligger på dryga 165cm (ganska högt för ett friesersto). Hon har gått lite till och från som avelssto och dressyrhäst men för tillfället har hon ett föl. Troligtvis har hon inte tagit sig i år och är det så kommer hon att sättas igång och ridas i vinter/vår när vi börjar sära på henne och fölisen.

Vi brukar säga att Iza är en riktig "bulldozer" för har hon bestämt sig för att gå någonstans så gör hon det... Skulle kunna förknippas med en stor shettis???? Förutom med mamma då, som man aldrig någonsin i hela sitt liv vågar gå över! Men att rida är hon som en dröm. Hon är utav sportmodellen frieser så hennes ökade trav är någon man kan skryta ordentligt om.


En bild från häromdan när vi var och flyttade på Iza och Prissan till en annan fölhage. Mamma råkade få med Trollets ena träns istället för ett av Iza´s, men det funkade det också! Inte så mycket muskler på henne när hon är mammaledig hehe



Kram Sofie :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co