fredag 12 oktober 2012

FILM PÅ RAFFE


Jag visste att Raffe skulle vara tittig på dom nya hindrena igår, men inte hade jag väl väntat mig att han skulle vara så tittig. För att vara hingst är han extremt fjantig och osäker. Som tur är har jag väldigt bra tålamod och jag blir inte frustrerad om han stannar gång på gång på gång på gång. Tränare Nina Lilja är också väldigt tålmodig och lät oss ta det lugnt och förstod att Raffe stannar för att han är rädd och inte för att vara trotsig. 

Jag red med sporrar men jag ville inte rida med spö då det känns fel att spöa honom för att han är rädd. Anledningen till att jag red med sporrar är för att jag har ganska korta ben och nästan precis når nedanför sadelkåporna vilket gör att ibland när jag skänklar nuddar jag honom inte. När jag rider med sporrar når jag bättre och jag behöver liksom bara vrida lite på hälen vilket är lättare då jag får ont i ryggen om jag måste ta i/spänna mig för att kunna skänkla ordentligt.

Jag är nöjd över träningen och jag tror Raffe tyckte det var roligt också. Vi fokuserade bara på att ta oss över två av hindrena efter uppvärmningen. Hindrena vi hoppade låg på 80cm och det kändes ganska lagom med tanke på att Raffe hoppade en bra bit över, hehe. När vi tagit oss över både hindrena räckte det för oss så vi stod och kollade på när dom andra hoppade några banor och när hindrena höjdes.

Jag har klippt ihop några filmsnuttar till er.... Vi stannade många fler gånger än vi kom över hindrena så jag tyckte det kunde vara roligt för er att se när vi stannar. Tycker han är riktigt söt när han stannar framför hindret och slår med framhoven för att känna på bommarna! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co