lördag 14 juli 2012

OM MAN RAMLAR AV?

  1. Men vad händer då om man råkar ramla av om man rider en hingst på tävling ? :o
    Man kan ju faktiskt inte se in i framtiden ;)


Självklart kan man inte se in i framtiden och veta om man ramlar av eller inte, mycket sant. Men om man har t.ex en tittig häst kanske man inte ska åka på en hopptävling innan man tränat bort detta på hästen.

Men om det nu skulle vara så att man ramlar av sin hingst är det bara att försöka hålla sig kvar i tyglarna så man inte släpper hästen. Det är även viktigt att man informerar funktionärerna så dom vet om att det är en hingst. Då kan dom snabbt vara framme och fånga in hästen och dessutom vara noga med att stänga alla utgångar till dressyrbanan eller hoppbanan. Vill man vara extra säker på att skydda sin omgivning kan man t.ex berätta för väntande ekipage (på hoppbana) att man har hingst så även denna person vet om att hingsten kan komma farande :) Tänk dessutom på att en VIT rosett i svansen betyder att hästen är hingst.

Mer tips kan jag nog inte komma på så här på rak arm :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar! Jag hoppas skriver din kritik på ett sånt sätt som du själv skulle vilja få den. Om du skickat en fråga ska jag försöka svara på den så snabbt som möjligt.

Det är inte alltid jag skickat svaret till din blogg/mejl så titta gärna in på inlägget igen för att läsa ditt ev. svar.

Tack / Sofie & co